MEDVĚDÍ GRIL
Všestranná kořenící směs s přirozenou vůní planého medvědího česneku vhodná při marinování, grilování, rožnění a pečení všech druhů mas, do nádivek, minutkové kuchyně, výtěčně chutná v dušené nebo grilované zelenině, lze použít i do zapečených brambor a těstovin.
Složení: paprika sladká a pálivá, cibule, česnek, kmín, pepř, šalvěj, bazalka, medvědí česnek, sůl max.40%
Hmotnost: 100g
Nejprodávanější a nejoblíbenější koření.
Recept:
Zapečené medvědí řízky
Rozpis:
750 g kančí kýty
150 - 200 g anglické slaniny
250 g strouhaného sýra
200 g cibule
koření Medvědí gril, sůl
1 - 2 hrsti medvědího česneku ( můžeme nahradit plátky česneku)
Postup:
Kančí kýtu nakrájíme na malé řízečky okořeníme a promícháme. Zapékací misku vyložíme krájenou anglickou slaninou, dáme vrstvu okořeněných řízečků a navrstvíme polovinu cibule pokrájenou na kolečka. Posypeme drobně nasekaným medvědím česnekem nebo plátky česneku a dále polovinou strouhaného sýra. Ještě jednou vrstvu opakovat a poslední dáme vrstvu sýra. Rukou namočenou ve vodě vrstvy zmáčkneme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny proležet. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 190°C 30 minut přikryté alobalem a potom dalších 30 minut odkryté.
Příloha: šťouchané brambory.
Produkt se nachází v těchto kategoriích