Divoké koření je směs koření určená především pro přípravu zvěřiny, ale i králíka, skopového, hovězího nebo i drůbeže.
Divoké koření je ideální pro přípravu smetanových omáček ze zvěřiny nebo pro dušená a pečená masa na víně.
Složení: sůl (max. 45%), bobkový list, jalovec, nové koření
Hmotnost: 100g
Recept:
Jelení kýta na divoko
800 g jelení kýty, 400 g rajčat, 1 mrkve, kousek celeru, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, směs divokého koření, 2 dl červeného vína, 2 dl smetany, 2 dl vývaru (z kostky), petrželová nať, 2 lžíce olejem, sůl, pepř
Prolisovaný česnek smícháme s kořením, zalijeme vínem. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme marinádou a necháme 1 den v chladničce.
Maso vyjmeme osolíme a opepříme a poprášíme moukou. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, celer, mrkev, přidáme maso a společně se zeleninou osmahneme. Vmícháme spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, podlijeme procezenou marinádou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali lžíci mouky, krátce prohřejeme, vmícháme nasekanou petrželku a nalijeme na maso.
Příloha: hranolky
Bažant na divokém koření
1 bažant, 10 dkg slaniny, máslo, směs divokého koření, sůl.
Bažanta protáhneme proužky slaniny a lehce osolíme. Část slaniny dáme do břišní dutiny. Opečeme na másle, přidáme koření a pečeme v troubě do měkka za stálého polévání vypečenou šťávou.
Starší kus nejprve podusíme v přiklopeném pekáči a potom odklopíme a pečeme dozlatova.
Produkt se nachází v těchto kategoriích