Kořenící směs s pepřem, paprikou a kmínem, drcené zeleniny atd.Užití: do gulášů, gulášové a dršťkové polévky, paprikových omáček.
Složení: sůl (max. 45%), paprika sladká, majoránka, chilli, kmín, česnek, koriandr, cibule
Hmotnost: 100g
Recept:
Zvěřinový guláš
1-1,2 kg zvěřiny (kančí, srnčí, jelení, daňčí), 40 dkg cibule,15 dkg slaniny, 2 lžíce sádla, 4 dl červeného vína, 4 dl vody, 2 mrkve, ¼ menšího celeru, (popřípadě 2 zelené papriky, 3 rajčata), 2 cibule, 3 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 3 lžíce brusinkové zavařeniny, strouhaný perník.
Sádlo a slaninu vložíme do hrnce a necháme škvařit, po chvilce přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Když je cibule zlatavá, přidáme maso nakrájené na kostky a česnek. Mícháme, necháme maso zatáhnout. Následně obsah hrnce osolíme a lehce zaprášíme paprikou. Přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer a chvilku restujeme společně s masem, dokud není mírně opečené. Poté přidáme směs gulášového koření. Pokud máme sušené houby, můžeme přidat hrst. Celou směs zalijeme vodou a vínem a necháme zvolna dusit do doby, než je maso měkké. Občas zamícháme. Před koncem dušení přidáme brusinkovou zavařeninu a strouhaný perník na zahuštění. Když maso změkne, můžeme přidat pokrájenou papriku a rajčata a krátce podusíme.
Produkt se nachází v těchto kategoriích