Provozní doba prodejny:
Po-Pá 8:30 - 16:30 hod.

Prodejna:
Radniční náměstí 30,
739 34 Šenov


Kontaktní osoby:
Aleš Náhlý 
Tel.: (+420) 724 240 827
Renáta Náhlá
Tel.: (+420) 792 337 971
Matěj Náhlý
Tel.: (+420) 723 320 718
Objednávky
Tel.: (+420) 606 591 877


Fakturační adresa:
VIA VENANDI s.r.o.
Okružní 153, 739 34 Šenov
Tel.: 724 240 827


IČO: 06984622
DIČ: CZ06984622


E-mail: info@e-myslivost.cz
www.e-myslivost.cz

Tento web používá cookies,
více informací zde.

Sada na preparaci trofejí

Sada na preparaci trofejí
Název: Sada na preparaci trofejí
Kód produktu:EM0132
PartNO:EM0132
Záruka:2 roky
Cena bez DPH:1.008,21 Kč
Cena s DPH: 1.220,00 Kč
Dostupnost:Skladem (3 ks)
Počet kusů:
Naše cena:

1.220,00 Kč (Cena s DPH)

Orientační cena v €:47,84 €

Základní informace

Základní informace

Sada na preparaci trofejí

Doplňující informace

Doplňující informace

Postup při preparaci srnčích trofejí.
Ulovili jsme srnce a chtěli bychom mít navěky památku na úspěšný lov? Pak si můžeme zhotovit trofej v podobě vypreparované hlavy s parožím. Existuje nemálo postupů preparace, založených na individuálních zkušenostech, a zde se můžeme seznámit s nejpraktičtějším z nich, který nám zaručí kvalitní výsledek bez složitých alchymistických kouzel. Ze všeho nejdříve oddělíme z uloveného kusu hlavu a stáhneme kůži, pak vyloupneme oční bulvy a odřízneme tukovou a svalovou tkáň a z mozkovny vyjmeme mozek. Očištěnou lebku důkladně opláchneme proudem vody zevně i zevnitř, aby byly odstraněny co nejúplněji organické nečistoty zejména z dutin. Poté ponoříme lebku do vody (do nádoby s vodou), tak aby byla zcela ponořena až po růže paroží. V této odmáčecí lázni ponecháme lebku 48 hodin, během nichž vodu nejméně jednou vyměníme. Takto se z kostní dřeně vylouhují zbytky krve. Následuje fáze tepelného opracování čili ovaření (kostrování varem). Lebku vložíme do přiměřeně velké nádoby a opět zalijeme čistou vodou opět až po růže. Vodu uvedeme do mírného varu a během něj sbíráme z povrchu nečistoty, popřípadě doléváme čistou vodu. Lebku vaříme nejméně 40 minut – to se týká mladého kusu (do 2 let); pochází-li lebka ze staršího kusu, dobu varu přiměřeně prodloužíme. Správně ovařená lebka se pozná podle prasklé okostice na čele a očnicích. Pozor: nesmíme lebku převařit, aby z ní nevypadly zuby, popřípadě aby se lebka jinak nedeformovala. Poté ji necháme zchladnout a nejlépe tak, že ji zcela (po růže) ponoříme do nádoby se studenou vodou, a tu nejméně jednou vyměníme, aby chlazení bylo co nejúčinnější. Ochlazením se zabrání zpětnému vsáknutí mastnoty do kostní hmoty a zbylé částečky tuku se vysrážejí do miniaturních hrudek. Pokud bychom lebku nedostatečně ochladili, brzy by nám zežloutla a reziduální mastnota by se projevila vznikem skvrn na povrchu kostí. Vychladlou lebku pak ještě očistíme od posledních zbytků měkkých tkání (vaziv a chrupavek), které na ní zůstaly a u mladého kusu nezapomeneme na nosní část. Zapomenutá chrupavka přitahuje později moly. Nakonec následuje finální odmašťovací lázeň v horké vodě (cca 70 °C), do níž přilijeme trochu saponátu, nejlépe Jaru. V ní ponecháme lebku 45 minut, přičemž teplotu vody udržujeme. Poté lebku omyjeme a mechanicky očistíme kartáčem a necháme oschnout do druhého dne. Oschlou lebku ještě ošetříme opakovaným bělicím nátěrem desetiprocentního roztoku peroxidu vodíku (kysličníkem) a po dobu bělení ji uložíme na tmavém místě. A pak už zbývá jen takto zpracovanou trofej připevnit na vhodný podklad a umístit ji tam, kde vynikne nejlépe.

Vše k produktu

Vše k produktu

 

Komentáře k výrobku

Komentáře k výrobku

Vkládání komentářů je povoleno pouze registrovaným a přihlášeným uživatelům.

Zadejte své přihlašovací údaje: